torsdag, maj 16, 2013

det är torsdag och





det är torsdag och jag och min man nynnar på låten "nu är det bara en dag kvar som vi ska jobba på denna vecka". en går att byta ut mot två, tre, fyra och fem, och det är det som gör låten till en megahit i vårt hushåll. funkar liksom varje dag. ja, torsdag. det betyder att man är lite mer än vanligt trött, men också lite mer än vanligt optimistisk inför den hägrande helgen. på torsdagar vill man egentligen inte göra så mycket mer än slänga av sig BH:n, dricka tusen öl i solen, vältra sig i härlighet och dansa discodans, men man måste vara förnuftig och lägga band på sina lustar. städa, vila, ta det lugnt så att man inte är för trött när fredagen äntligen kommer. för det är ju den man väntar på.


på torsdagar är man inte heller särskilt sugen på att laga mat (det är man aldrig de där dagarna då man kan sitta i köksfönstret i solen, dricka folköl, röka cigaretter och spela wordfeud), så här kommer mitt favoritrecept på snabbmat:

lägg ett par lax/torsk/annan fisk-filéer alternativt block i en ugnsform. (är du en organiserad människa som jag så har du tagit fram dem ur frysen dagen innan så att de tinat, men annars funkar det bra med djupfryst också.) blanda crème fraîche med dill som du har i frysen, citronpeppar, vitpeppar, salt och varför inte lite citron, lime eller zest och täck de små fiskasluringarna. ju mer klägg desto bättre. tjonga in i ugnen. koka potatis. skär upp den där ledsna kanten av isbergssalladshuvudet som du glömt i hörnet av kylen och om du har energi över tillsätt tomat eller annan pålitlig salladsgrönsak. när potatisen är klar är fisken klar. (om den inte är djupfryst, för då kan den eventuellt behöva några extra minuter.) voila!

förberedelser: 3-5 minuter. tillagningstid: typ en halvtimme.


och sen, när man är mätt i magen, läser man lite i en blommig tekopp-bloggen och tar igen sig efter matlagningspärsen. och tar ett glas vin, fastän doktorn sagt att stresseksemet i huvet blir framprovocerat av rödvin. herregud liksom. man kan ju inte lida av utmattningsdepression, ha fläckar i ansiktet, vara ett allmänt vrak och inte få lov att dricka rödvin. fuck that! har fått hjärtformade ostsnacks av martin med. lär ju göra underverk med både hud och kropp, men vi sa att det var torsdag, va?



stresseksemet förresten: den där omtalade svampinfektionen i ansiktet visade sig vara ett mjälleksem som i mitt fall dyker upp när jag är stressad, det vill säga konstant sedan i oktober. så vet ni det, mina svampvänner. doktorns råd? fortsätt använda mjällschampot i ansiktet och jobba inte. bra tips.

såhär kan det se ut (min näsa ser ut som ett mumintrolls nos):

Inga kommentarer: