måndag, december 14, 2009

en dansk personalfest

igår hade vi personalfest. det innebar att vi träffades på O'Learys på centralen redan klockan tre och tog oss sedan sakta men säkert över till Köpenhamn. vi tog oss in på Tivoli och lyckades eter en desperat halvtimme hitta en bod, bland alla tomtar och tingel tangel, som sålde öl. det är fantastiskt mysigt att gå runt och dricka öl när det är kallt ute, fast man måste komma ihåg att ha vantar på sig. vi såg en luciakör, fast hörde den inte eftersom en ilsken polishelikopter cirkulerade rakt över våra huvuden. de vet allt hur man sprider det juliga kärleksbudskapet, poliserna...

klockan sex hade vi reserverat långbord på en av restaurangerna, och jag åt ostron, drack champagne, åt sniglar och oxfilé indränkt i vitlökssmör. härligt. med proppmätta magar tog vi oss sedan an Nisseköbing, kröp runt i plastigloos, drack Irish coffees och spelade bort en massa pengar på galoppen. så som det ska vara på Tivoli. efter lite övertalning fick jag även åksällskap, och vi hann med både Demonen och fritt fall-grejen. heja adrenalin!

det är fint med ett juligt Tivoli.


 
personalfest i en personaligloo. lyxigt.



det är egentligen hemskt. först segar sig dagarna igenom november, gravmånaden. sen exploderar tiden i en månad fullpackad av händelser. hur är det meningen att man ska hinna med alla julfester, avslutningar glöggträffar och pysselkvällar? (jag skiter i att hinna och drar till spanien på lördag.)

Inga kommentarer: