torsdag, oktober 01, 2009

inte hemlös, inte hämndlös, och en dag ska jag vinna allt!

malmö har en ny bostadsförmedling, Boplats Syd, som de menar ska göra hyresrättsjakten mer rättvis. i stället för att använda sig av poängsystem, kontakter eller först till kvarn, så tilldelas lägenheterna nu de som har stått längst i kön.

jag, som köat på malmös tidigare hyresrättsförmedling MKB, sedan början av 2007, får behålla min kötid i flytten till Boplats Syd. det kändes ju bra, tänkte jag och betalade in de 300 kronorna som det kostar att vara medlem i kösystemet.

MKB brukade kalla oss till visningar. det var bra, eftersom deras system gick ut på att de som varit på flest visningar i området där man sökte lägenhet, hade störst chans att få kontraktet. nu räknas dessa visningar inte längre. men jag tänkte ändå att det kändes bra. för jag har ju köat så länge.

så jag sökte en lägenhet. en stor, bra lägenhet, bara ett stenkast från där vi bor, och jag var ganska peppad, eftersom jag såg att det bara var 290 sökande. i malmömått är det ingenting. en droppe i havet.

i Boplats Syd-mått är det tydligen en ocean.

vi hamnade på plats 185 av dessa 290, och den som låg på första plats hade köat sedan 2003. hur fan kan man leta lägenhet i över sex år utan att hitta något?

nu vet jag sanningen om mig själv. nu känner jag mig själv på riktigt. jag är ett elitistiskt kukhuvud som tycker att man inte förtjänar en lägenhet om man inte lyckats hitta någon på sex jävla år.

de som väntat så länge utan att få nåt måste ju dessutom ha betalningsanmärkningar, vara arbetslösa eller bara cp. och ja, det är den elaka sidan av mig som talar, och inte socialisten. det är den egoistiska, smyghögern som bara vill ha och äga. och inte hon som tycker att livet ska vara rättvist för alla. det är den heltidsarbetande kapitalistfittan, som tycker att hon är mer värd än de som inte har eller kan, och inte jag så som jag egentligen är.

men ändå.

fuck it.




med lite tur kan vi ju få en lägenhet år 2013. fram till dess kan vi fetglömma en ny soffa, ett riktigt matbord eller för den delen att skaffa barn och bilda familj. welcome to malmö.

Inga kommentarer: